Bestandsbeheer op de USB-stick


Steeds vaker worden allerlei bestanden op een USB-stick bewaard. Voor je het weet wordt dit een grote stapel met van alles door elkaar. Hoe kun je dan nog snel het juiste bestand vinden? Volg onderstaande tips, en je kunt straks alles terug vinden. (Zoals bestandsbeheer op een USB-stick werkt, werkt dit ook op een interne of externe harddisk).                                                                                                       


Mappenstructuur                                                                                               

Staan alle bestanden op een hoop? Dan is het overzicht weg.

Dit lossen we op door mappen aan te maken. Hoe doe je dat?

 

 

 

 (We gaan er vanuit dat je met Windows 7 werkt)


1. Steek de USB-stick in een USB-aansluiting van je computer.

2. Dubbelklik (linkermuisknop) op Computer op het bureaublad. Vervolgens dubbelklik je op de USB-stick (Je vindt deze onder het kopje “Apparaten met verwisselbare opslagmedia”).

3. In de bovenbalk kies je “Nieuwe map”. Vul een naam in en druk op de Enter-toets (Let op! Slechts eenmaal indrukken)


Maak per onderwerp een hoofdmap op je USB-stick. In het voorbeeld is dat de map Internet Bestanden. In deze hoofdmap kun je dan submappen maken voor de verschillende onderdelen.

Hiervoor dubbelklik je op de zojuist gemaakte map Internet Bestanden. Ga nu verder als punt 3 in de vorige alinea. In het voorbeeld zijn de mappen Berichten en Contactpersonen.

Hoewel je zoveel mappen kunt maken als je zelf nodig acht, moet je opletten dat het er niet te veel worden. Anders raak je alsnog het overzicht kwijt. (Let op! Op de USB-stick mag in veel gevallen de bestands- en/of mapnaam niet langer zijn dan acht (8) tekens.)


Sla goed op

Denk steeds goed na over de naam van je bestand. Wat is het precies, in welke map wil je het opslaan en met welke naam vind je het snel? Kies een logische naam. Gebruik korte namen.
Hoe korter de naam, hoe makkelijker te vinden. Je kunt de naam bijvoorbeeld afkorten met een voor jou duidelijke afkorting. Sla geen overbodige bestanden op. Alles wat je niet echt nodig hebt, neemt alleen maar ruimte in. Verwijder onnodige of verouderde bestanden van de USB-stick.


Veilig verwijderenWees voorzichtig met je USB-stick: er staat veel belangrijke informatie op. Let er bijvoorbeeld op dat je hem altijd veilig uit de computer verwijdert. Rechtsonder op de taakbalk staat een icoontje met een groen rondje met een vinkje (V) erin. Zie je dit niet maar wel een klein wit driehoekje, klik dan eerst hierop. Klik met de linkermuisknop op het icoontje, klik vervolgens op de naam van stick die je uit de computer gaat halen. Wacht even tot de computer aangeeft dat je de hardware veilig kan verwijderen. Neem pas dan de USB-stick uit de computer. Op deze manier gaan er geen bestanden verloren, en gaat je USB-stick lang mee. (Let op! Bovengenoemd icoontje zie je alleen als een USB-stick is aangesloten.)


Backup

Sla de bestanden die op je USB-stick staan, ook op een andere plaats op. Ook een USB-stick kan stuk gaan of wegraken en dan ben je al je bestanden kwijt bent.