Fotocollage in 10 stappen


1) Magic Xtreme Grafic Designer 5 opstarten.


2) Open de ontwerpgalerie en dubbelklik op foto albums en collages.


3) Selecteer  eenvoudig landschap 1 en dubbelklik om dit te openen.


4) Sluit de ontwerpgalerie.


5) Selecteer uit de gereedschapsbalk, die zich aan de linkerzijde bevindt, de pijl. Als je deze geselecteerd hebt zie je een gele kleur achter de pijl.


6) Importeer het aantal foto s dat je denkt nodig te hebben voor deze collage. Deze kun je importeren uit een map met foto s die je van te voren op je bureaublad hebt geplaatst.


7) Selecteer 1 foto door met de linkermuisknop midden in de foto te klikken. Er verschijnen nu kleine vierkantjes rond de geselecteerde foto. Als je een van deze hoekjes aanklikt en vasthoudt kun je de foto verkleinen. Druk nu de linkermuisknop in en sleep de foto naar de door jou gewenste positie. Plaats nu de foto s 1 voor 1 in de juiste positie in je voorbeeldcollage. Zodra alle foto s op hun plaats staan is het verstandig om de collage op te slaan in een map op je bureaublad.


8) Tekst toevoegen. Selecteer uit de gereedschapsbalk links, de letter T. Klik met je muis op de plaats waar je de tekst wilt schrijven en schrijf je eigen tekst bij de foto .


9) Het lettertype kun je wijzigen door de door jou gemaakte tekst te selecteren en boven in de werkbalk een ander lettertype te kiezen. De lettergrootte wijzig je door het aantal punten te vergroten van 10 naar hoger. Sla je werk op.


10) Zodra je tevreden bent kun je de collage via  bestand en  exporteren naar de map op je bureaublad. Het bestandsformaat is:  JPEG , je hoeft verder geen gegevens te wijzigen bij het exporteren. Wel moet je het bestand een eigen naam geven om het later terug te kunnen vinden.